Menu
succesfactor responsive webdesign

Wat is de succesfactor van jouw website?

Wist je dat je de succesfactor van je website gemiddeld met 92% kan verbeteren wanneer je begrijpt waarom je bezoekers afhaken? Laat je website analyseren, optimaliseren en onderhouden voor betere resultaten.

Het belang van een relevante (landings) pagina

Voor Google is het belangrijk dat gebruikers tevreden zijn zodat ze de zoekmachine in de toekomst zullen blijven gebruiken. Om deze reden zorgt Google ervoor dat je website beter vindbaar is wanneer je websitepagina’s relevante informatie bevatten. Google indexeert elke bestemmingspagina met een zogenaamde kwaliteitsscore die direct van invloed is op je vindbaarheid binnen de zoekmachine. Een landingspagina is de pagina waar de zoeker terechtkomt na het intoetsen van een zoekopdracht op Google of ander zoekmachine. Wanneer de zoekopdracht goed aansluit op de informatie die te vinden is op de landingspagina, is deze relevant en zal de pagina een hogere kwaliteitsscore krijgen.

Het is ook mogelijk om verkeer naar een pagina te leiden met behulp van advertenties. Een advertentie kan veel verkeer opleveren maar wanneer de landingspagina vervolgens niet aansluit bij de vraag van de bezoeker zal er alsnog geen conversie (lead of aankoop) plaatsvinden. Het aantal bezoekers stijgt dan dus wel, maar er komen maar weinig conversies uit voort. Het design en de informatie op je pagina is dus niet alleen belangrijk voor de vindbaarheid binnen Google, maar dit zal ook de gebruikerservaring en dus de conversieaantallen bepalen.

Behoed je voor deze veelgemaakte fout

Een van de meeste gemaakte fouten door website eigenaren is dat er voornamelijk gestreefd wordt naar hoge bezoekersaantallen. Wanneer een pagina niet optimaal werkt of de gebruikerservaring tekort schiet zullen vele bezoekers afhaken waardoor je onder de streep maar weinig conversies over houdt. Veel voorkomende “conversiekillers” zijn traagheid, slechte mobiele responsie, onduidelijke navigatie en overmatig veel invul velden. Mensen worden online steeds ongeduldiger en zullen bij de kleinste irritatie al afhaken. Hoge bezoekersaantallen zeggen dus eigenlijk maar weinig wanneer vele mensen de site weer verlaten zonder een aankoop of andere conversie te doen. Er is als het ware een lek op de site en deze kan worden verholpen door verder te kijken dan alleen naar de bezoekersaantallen.

Maak jij gebruik van Google Analytics?

Door een analyse te maken van je websitepagina’s waarbij gekeken wordt naar het gedrag van de bezoekers zul je beter begrijpen waar de knelpunten liggen en hoe deze verholpen kunnen worden. Je kunt ook erg veel informatie halen uit onze SEO Audit. Hoge bezoekersaantallen zullen in het vervolg ook zorgen voor meer conversies en rendement. Met de juiste inzichten en aanpassingen zal je zeker de verschillen ervaren.

Over de Auteur

Alex is een freelance Webdesigner, WordPress consultant en SEO- specialist met 9 jaar praktijkervaring en helpt zzp'ers, mkb'ers met de groei van hun bedrijf.

Hulp nodig?
Malcare WordPress Security