Menu
Jaar 2018 Regionaal gevonden

Heeft jouw website vorig jaar ook ondermaats gepresteerd?

Als dat zo is, kun je erover denken om er in 2019 iets aan te doen

Maar voordat je hieraan begint, een consultant of een ontwikkelaar inhuurt en duizenden euro’s over de balk gooit om je website opnieuw te laten herontwerpen, moet je even gas terugnemen.

Waarom?

Je kan als eigenaar van je bedrijf met de "curse of knowledge" te maken krijgen. Een term bedacht door een man, met de naam Lee LeFever, in zijn boek The Art of Explanation.

In principe betekent dit dat we te dicht bij ons bedrijf staan omdat we er elke dag volop mee bezig zijn. Dus als we het hebben over onze producten of over onze diensten, praten we over de hoofden van onze klanten heen. Als gevolg daarvan raken onze klanten in de war en lopen ze weg.

Dat is waarom we even een stapje terug moeten alvorens over te gaan tot een herontwerp.

We moeten alles vereenvoudigen, zodat het onmiddellijk begrijpelijk is. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Dus ik zou je graag helpen met je denken te vereenvoudigen voordat je je website laat aanpassen. Ik heb een verzameling van onze top hulpmiddelen samengesteld om je duidelijk te maken, voordat je aan een nieuwe website begint, over wat je te bieden hebt. Lees het door en je zult er veel voordeel aan hebben als je jouw website opnieuw lanceert.

Zoals Steve Jobs zei:

“Eenvoudig kan moeilijker zijn dan complex: je moet hard werken om helder te kunnen denken om het eenvoudig te kunnen maken. Maar uiteindelijk is het de moeite waard, want zodra je er bent, kun je bergen verzetten."

Achterhaal waarom jouw huidige site niet goed heeft gepresteerd.

Wij beoordelen per jaar veel websites en zien dat mensen steeds weer dezelfde fouten maken.

Vanwege die "vloek van kennis" hebben we de neiging om ons te veel te concentreren op de details en vergeten dat klanten er gewoon proberen erachter te komen wat we doen en hoe het hen kan helpen om hun probleem op te lossen.

Stuur eens een enquête

Als ondernemer heb je waarschijnlijk een zeer sterk onderbuikgevoel over je bedrijf, maar sommige aspecten van je bedrijf zijn te belangrijk om naar te gissen.

In plaats daarvan kun je een enquête rondsturen. Je zult inzichten krijgen, wat voor soort informatie en berichten je op je website moet zetten.

Doe het nu, voordat je begint met het bewerken van je website. Op die manier heb je de tijd om de bevindingen te begrijpen en ze in je strategie toe te passen.

Kruip in de huid van je klant

Elke heldere, effectieve website begint met een sterk inzicht in wie de klant is en wat hij of zij wil.

Als je bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf hebt, zou je kunnen zeggen dat je klant hulp wil bij het ontwerp, de planten en het onderhoud aan de tuin. Maar wat ze echt willen gaat dieper dan dat. Er is een interne behoefte die je klant stuurt - ze willen de schaamte van een slecht uitziende tuin aan de straatkant vermijden of de status krijgen die bij een prachtige, groene tuin hoort.

Als we die interne frustratie kunnen achterhalen, dat kunnen omzetten in woorden en een oplossing kunnen bieden, tonen we onze klanten dat we hen begrijpen. En als ze zich begrepen voelen, zullen zij zich meer kunnen vinden met de rest van onze boodschap.

Hier zijn 18 vragen voor die je jezelf kunt stellen om die interne frustraties van je klanten echt te kunnen voelen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je nieuwe website hen rechtstreeks aanspreekt.

Begin nu met het verzamelen van de gegevens en stuur die enquête

We zien vaak dat kleine bedrijven niet beschikke over bewijzen dat hun bedrijf goed is in wat ze doen. Dit is een belangrijke stap om het vertrouwen van je potentiële klanten te winnen.  Mensen zullen niet bij je kopen, tenzij ze je eerst vertrouwen.

De meeste mensen beseffen dit halverwege het overdoen van hun website en moeten gissen van waar de klant nu echt naar opzoek is.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, hebben wij een lijst met vragen voor je samengesteld die je aan jouw tevreden klanten kunt geven om meer inzichten te verkrijgen.

Je kunt natuurlijk lezen over ideeën, tips en goede werkmethodes, maar soms is de beste manier te kijken naar websites die goed draaien.

Als je serieus bent over het herontwerpen van je website in 2017 en graag meer advies wilt, zal ik je precies vertellen hoe je je berichten kunt verduidelijken en je website, zelfs met slechts een paar kleine aanpassingen, kunt verbeteren. Je hebt misschien niet eens meer dat herontwerp nodig.

Over de Auteur

Alex is een freelance Webdesigner, WordPress consultant en SEO- specialist met 9 jaar praktijkervaring en helpt zzp'ers, mkb'ers met de groei van hun bedrijf.

Hulp nodig?
Malcare WordPress Security