Misschien heb je al gehoord over de Google-beveiligingsupdate waarbij alle websites die geen SSL-certificaat gebruiken, worden gemarkeerd als Niet veilig.
Je vraagt je waarschijnlijk wat een SSL-certificaat inhoud en hoe het werkt?
Bekijk ook onderstaande animatie video voor meer informatie over SSL Certificaten.
SSL Secure Sockets Layer
Het is een beveiligingslaag om een veilige verbinding tot stand te brengen tussen jouw site en een browser.
Wanneer je deze SSL-technologie gebruikt, creëer je een omgeving waarin jezelf en jouw klanten worden beveiligd tegen mogelijke hackers.
Om deze beveiligingslaag te genereren, moet je ervoor zorgen dat de website wordt uitgevoerd met een SSL-certificaat.
Is jouw website niet voorzien van SSL betekent dit dat hackers gemakkelijk toegang krijgen tot bijvoorbeeld de contactformulieren en klantinformatie terwijl het wordt doorgestuurd naar jouw site.
Als bedrijfseigenaar wil je niet en daarom is het noodzakelijk dat er een SSL-certificaat wordt gebruikt om jouw bedrijf en klanten te beschermen.
Hoe werkt SSL?
Wanneer je een SSL-certificaat op je website gebruikt, betekent dit dat je alle informatie codeert die op de site wordt gedeeld. Het betekent dat niemand toegang heeft tot deze informatie behalve jij en de klant.
De meeste mensen zagen voorheen al of een website met een SSL-certificaat beveiligd was of niet maar sinds de nieuwe Google Chrome update wordt er ook vermeld dat de site onveilig is.
Internetgebruikers controleren meestal het (groene) slotpictogram vóór een webadres of kijken of een site HTTP of HTTPS gebruikt.
Onderstaande afbeelding laat goed zien wat dit inhoud.
Google markeert websites zonder SSL als Niet veilig. Als je echter een SSL-certificaat gebruikt, labelt Google jouw site als Beveiligd.
Wil je zelf aan de slag met het toevoegen van een certificaat? Vraag dan via de chat het gratis ebook aan zodat je je eerst goed kunt voorbereiden. Je mag natuurlijk ook onder dit bericht je vraag stellen.